De wonderlijke timing van het leven

Hoe wonderlijk kan het leven zijn! De timing van het leven is zo goed afgestemd op wat jij nodig hebt. Dat verbaast me keer op keer. Dat wat je nodig hebt komt op je pad, precies op het juiste moment. Zo ook afgelopen weekend. Ik geef veel workshops en trainingen en wilde zelf weer eens als deelnemer aan een workshop meedoen en koos voor ‘De Soul Door’ van Patty Harpenau. Zij is wat mij betreft een van de grootste spirituele denkers van dit moment. Het bleek precies wat ik nodig had.

Ik reed dus zaterdagochtend vroeg naar Breukeleveen, waar de workshop was. De zon scheen en alles om me heen was rustig. Ook in mijn hoofd was het redelijk rustig, maar mijn maag bewoog. Altijd een teken dat er iets staat te gebeuren. In de afgelopen weken waren oude thema’s naar boven gekomen, door de lessen die ik had gegeven. Door het voorbereiden van die lessen waren herinneringen en inzichten opgekomen. En dat is goed, want het is belangrijk om je eigen thema’s helder te hebben, juist als trainer voor een groep. Ik vermoedde dat deze thema’s tijdens deze workshop ook aan bod zouden komen. En dat was ook zo.

Patty nodigde ons uit om te kijken naar overtuigingen over onszelf. Goede overtuigingen, maar ook overtuigingen die ons niet meer dienen. Omdat ik er al mee bezig was, schreef is ze zonder moeite op. Een deel waren oude overtuigingen, waar ik al lang geleden mee had afgerekend. Maar ik merkte dat er nog wel resten van die overtuigingen in me waren, diep van binnen.

Zo voelde ik me toen ik jong was, vaak onzichtbaar en saai. Nu niet meer gelukkig, dat is veranderd. Maar het leek of die oude overtuiging nog ergens in mij zaten. Patty vergeleek ons brein met een computer en dat soort overtuigingen als bestanden die op die computer staan. Ja! Ze zaten er inderdaad nog. In een vergeten mapje, ergens achterin en ook in de prullenbak, die ik vergeten was te legen! We deden een krachtige oefening waarbij deze bestanden werden verwijderd, net als op een computer en ik voelde al tijdens de oefening mijn hoofd lichter worden. Wauw, dat voelde goed!

Door het verdwijnen van die oude rommel was er ruimte en licht in mijn hoofd, die er nog steeds is. En door die helderheid kon ik beter naar mezelf kijken. Met enkele aanwijzingen van Patty werd het licht steeds sterker. Het licht was mijn innerlijke kracht. Deze kracht ken ik al, ik draag deze al mijn hele leven bij me. Maar ik heb deze nog niet eerder zo sterk gevoeld. Zo duidelijk gevoeld dat ik deze kracht de ruimte moet gaan geven. Dat ik deze niet langer kan en hoef te ontkennen.

Later thuis realiseerde ik me dat ik nu eindelijk echt snap wat authenticiteit is. Dat is zo’n woord dat veel wordt gebruikt, maar wat betekent het nu echt? Wat is er dan authentiek aan mij? Nu zie ik het zo: authentiek zijn is de waarheid over jezelf zien en erkennen. Alle delen van jezelf zien en aanvaarden, zonder jezelf kleiner te maken dan je bent, zonder je eigen kracht te ontkennen. Dit zal ik dan ook niet langer doen. Hierdoor barst ik nu van de inspiratie en ik ben veel aan het schrijven. Dusss … binnenkort zul je nog meer van me kunnen lezen, veel meer!

Meer informatie over Patty Harpenau en haar boeiende werk: pattyharpenau.org

Eén gedachte over “De wonderlijke timing van het leven

 • 27 mei 2018 om 12:26
  Permalink

  Wat een prachtige boodschap van Engel Metatron .
  Dankjewel Saskia voor et doorgeven daarvan .

  Overigens jij ziet er nóg stralender uit dan anders !

  Hartegroet ,
  Corrien .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *