Ik zie, ik zie…

Op de onderstaande foto is een beeld te zien dat ik jaren terug eens meenam uit Glastonbury. Het voor mij niet alleen een prachtig beeld, het staat ook symbool voor de Godin Freya. Freya is de Godin die centraal staat in mijn Godinnenwiel. Zij is een echte inspiratiebron voor mij. En het beeld geeft dat heel goed weer. Ken je dat oude spelletje nog? Ik zie, ik zie … Wil je weten wat ik allemaal in zo’n beeld zie, lees dan nog even verder.

Het Godinnenbeeld heeft een mooie serene sfeer. De Godin zit gehurkt, heeft haar handen om haar buik gevouwen en haar blik is naar beneden gericht. Die serene sfeer past voor mijn gevoel heel goed bij Freya. Veel mensen zien haar als een vrije ziel, als ongebonden. Dat is ze voor mij ook, maar ze is ook een Godin die veel rust en vrede met zich meedraagt. Ik wordt eigenlijk vanzelf rustig als ik aan haar denk. Het is het serene dat voor mij deze Godin ook verbindt met de maan. De maan die er altijd is, of we haar nu zien of niet. Die niet zelf actief straalt, maar heel goed kan reflecteren wat er is. Rustig en sereen staat ze aan de hemel.

Typerend voor het beeld is ook dat het open is en dat er aan de binnenkant kleine kristallen zitten. Je kunt in het beeld een waxinelichtje zetten en dan zie je schittering van het vlammetje in de kleine kristallen. Ook dit is voor mij echt iets dat me inspireert. Als je je blik naar binnen richt dan ontdek je dat daar een licht dat altijd straalt en dat zelfs schittert. Het is een levendig licht, het verwarmt je. Het hoeft geen groot brandend vuur te zijn, maar ook een klein lichtje kan al schitterend zijn. Ook een bescheiden innerlijk licht kan je al verwarmen, inspireren en blij maken.

We hebben allemaal zo’n mooi innerlijk licht in ons. Maar omdat we vaak nog onze blik naar buiten richten en wat minder naar binnen, zien we ons eigen licht niet. Bij anderen kunnen we hun innerlijk licht vaak nog wel zien en vinden die mensen dan ‘mooi’. Maar bij jezelf? Ken jij jouw innerlijk licht? Ken je de kleuren, ken je het gevoel dat het je geeft?

Wil je me dat laten weten, door hier onder een reactie te plaatsen? Dat zou ik echt super vinden!

5 gedachten over “Ik zie, ik zie…

 • 20 januari 2018 om 15:09
  Permalink

  Hoi Saskia,
  Ik weet eigenlijk niet of ik mijn innerlijk licht ken. Vaak heb ik periodes dat ik kledingstukken in een bepaalde kleur veel draag. Ik denk dan omdat ik die kleur nodig heb. Bij anderen zie ik wel dat en dat is zoals ik het zie sommigen een hele mooie uitstraling hebben. Zou dat dan hun innerlijk licht
  zijn?

  Beantwoorden
  • 21 januari 2018 om 15:13
   Permalink

   Hoi Cisca,
   Bedankt voor je reactie! Ik denk dat je het heel goed beschrijft. Het is niet zo makkelijk het bij jezelf te zien, veel makkelijker bij anderen. En als je nu eens op je gevoel afging? Je gaat eens rustig zitten op een stoel, kopje thee erbij of zo. En dan vraag je jezelf eerlijk en rustig: welke kleur(en) heeft mijn innerlijk licht? Wat is dan het eerste antwoord dat opkomt? Het kunnen best meerdere kleuren zijn. Ik geloof echter niet dat je innerlijk licht van kleur verandert, maar misschien is een bepaalde kleur in een bepaalde fase van je leven belangrijker dan een andere, dat kan natuurlijk. Ben benieuwd hoe je dit misschien een stapje verder brengt?

   Beantwoorden
   • 22 januari 2018 om 19:58
    Permalink

    Hoi Saskia,
    Ik werd emotioneel toen ik bij mezelf naar binnen ging om te vragen welke kleur mijn innerlijk licht heeft. Misschien omdat ik momenteel niet zo lekker in vel zit? Ik weet het niet maar ik kreeg als antwoord magenta, magenta roze. Wat dat inhoud weet ik niet.

   • 23 januari 2018 om 10:15
    Permalink

    Hai Cisca,
    Wat mooi dat je ondanks je emoties toch een duidelijk antwoord kreeg. Kleuren hebben bepaald betekenissen. Op internet kun je daar veel over vinden. Hier een eerste beeld voor jou:

    Magenta :
    Liefde voor kleine dingen, zorg, dienstbaarheid. Je bent in staat om aandacht in alles te brengen wat je doet. Mensen voelen zich goed in jouw nabijheid. Je weet vaak wat anderen voelen of denken
    Rose:
    Onvoorwaardelijke Liefde. Medelevend, zorgzaamheid en warmte. De behoefte aan en uitdrukking van liefde. Je hebt de vaardigheid om liefde en mededogen in iedere situatie te brengen. Je ziet hoe belangrijk het is dat we onszelf accepteren zoals we zijn.

    Mooi toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *