Cookie en privacy beleid

COOKIEBELEID WEBSITE
Deze website gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

PRIVACYBELEID NIEUWSBRIEF
Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief ‘Verbonden met de bron’ wordt u gevraagd een formulier in te vullen. Het gaat dan om uw naam en uw e-mailadres. Automatisch wordt ook uw IP-adres opgeslagen. Dit gebeurt door het programma dat ‘achter de website’ zit, WordPress. Als u later nieuwsbrieven kijkt wordt er informatie opgeslagen of u de nieuwsbrief hebt geopend of niet en of u eventueel op een link in de nieuwsbrief wordt geklikt. Deze informatie wordt met niemand gedeeld en is alleen voor de eigenaresse van deze website, Saskia Basten, zichtbaar. Deze informatie wordt alleen gebruikt om meer te weten te komen over de interesses van de lezers van de nieuwsbrief, wat betreft blogs, vlogs en georganiseerde activiteiten. Dit kan er toe leiden dat wij ons beleid ten aanzien van deze blogs, vlogs en activiteiten aanpassen en dat u wellicht in de toekomst wat gerichter informatie wordt toegestuurd. Dit betreft dan alleen activiteiten die passen bij bestaande programma.

PRIVACYBELEID ACTIVITEITEN
Als u zich aanmeldt voor een activiteit op deze website wordt u ook gevraagd een formulier in te vullen. Het gaat dan om uw naam, uw geslacht, uw email, telefoonnummer en woonplaats. Automatisch wordt ook uw IP-adres opgeslagen. Dit gebeurt door het programma dat ‘achter de website’ zit, WordPress. Dit programma stuurt Saskia Basten een bericht. Deze informatie wordt met niemand gedeeld en is alleen voor haar zichtbaar. Deze informatie wordt gebruikt om te weten hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor een bepaalde activiteit en wie. Ook wordt deze gebruikt om meer te weten te komen over de interesses van de lezers van de nieuwsbrief en site, wat betreft georganiseerde activiteiten. Aanmelden voor een activiteit betekent niet dat u ook automatisch onze nieuwsbrief ontvangt. Hiervoor moet u zich zelf aanmelden.

Derde partijen
Saskia Basten beheert de gegevens zoveel mogelijk zelf, om uw privacy verder te beschermen. Zij werkt hierin alleen samen met Versio, de websiteprovider en WordPress, het programma waarmee de website is gemaakt en onderhouden. Hier kunt u het beleid van Versio en WordPress inzien wat betreft de AVG.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@saskiabasten.nl
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Wij willen je er ook wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

PRIVACYBELEID Transformatie coach en trainer
Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat Saskia Basten, als uw behandelende Transformatie coach en trainer, een dossier aanlegt. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw welzijn, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en methoden.

Bij hoge uitzondering worden in het dossier -indien nodig- gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die Saskia, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts. Zij doet natuurlijk haar uiterste best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat zij zorgvuldig omgaat met uw persoonlijke en medische gegevens en ervoor zorgt dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens

Als uw behandelende coach en trainer heeft Saskia Basten als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Dit dossier wordt niet online bewaard, maar alleen offline, digitaal en beschermd met een wachtwoord. Zij heeft een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

  • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
  • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens haar afwezigheid of voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
  • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat Saskia Basten of haar administrateur, een factuur kan opstellen.
  • Als Saskia Basten vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal zij u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.

Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 15 jaar bewaard.